Home

Even voorstellen...

Ilse begon op negen jarige leeftijd met harp spelen en kreeg na veel verschillende docenten in de beginjaren uiteindelijk les van Toot Gelderblom in Heemskerk. Tijdens deze jaren  nam ze jaarlijks deel aan de harpweekenden van Ank van Campen en raakte hier geboeid door de Ierse en Schotse muziek. Ook ontstond hier haar enthousiasme voor het zingen bij de harp, dankzij de inspirerende lessen van de Schotse harpiste en sopraan Anne MacDearmid.

Daarnaast heeft ze diverse stijlen muziek leren spelen, waaronder Latijns-Amerikaans, klassiek, pop, musical en Klezmer en tegenwoordig ook wat therapeutische harpmuziek. Deze stijlen probeert ze dan ook weer zoveel mogelijk door te geven aan haar eigen leerlingen.

Tijdens haar eindexamenjaar  van de middelbare school deed ze ook de vooropleiding Harp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze kreeg daar les van Mapje Sewing tot aan haar docerend musicus examen, die zij behaalde in 1993.

Lesgeven
Wegens een tekort aan harpdocenten, begon ze  tijdens het derde jaar van haar harpopleiding met het les geven op de harp in o.a. Schiedam, Barendrecht en Ridderkerk. Hier ontdekte ze, dat dit toch echt haar passie was.

Eenmaal verhuisd naar Flevoland kon ze direct beginnen met lesgeven op de muziekscholen in Emmeloord  en Dronten. Heel bijzonder: ze kreeg de gelegenheid om in 1994 een harpafdeling op te zetten op de Streekstedelijke Muziekschool Noordwest Veluwe in Harderwijk, omdat daar nog geen harplessen werden gegeven.

Naast het lesgeven heeft ze zich  de laatste jaren op het Artez Conservatorium in Zwolle verder bekwaamd in het lesgeven van muziek op de basisschool en voor grote groepen.

Op dit moment geeft ze harples in Dronten en Harderwijk en daarnaast verzorgt ze muziekprojecten in het basisonderwijs.
 
 


© 2024 Ilse Lassche-Dekker. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat